Vrouw in woning beroofd van geld na babbeltruc

Politiebureau-1416Een 88-jarige vrouw in de Esdoornlaan in wijk Selwerd in Groningen is zaterdagmiddag slachtoffer geworden van een babbeltruc. Zij liet twee vrouwen binnen die zogenaamd de woning wilden bekijken, omdat ze boven haar zouden gaan wonen.

Een van de onbekende vrouwen ging met de oudere vrouw in gesprek; de ander ging het huis bekijken. Nadat de vrouwen weer weg waren, ontdekte ze dat er een paar honderd euro was verdwenen. Toegesnelde agenten gingen op basis van de opgegeven signalementen direct in de omgeving op zoek. Dit leverde helaas geen verdachten op.

[codepeople-post-map]

Babbeltruc
Beroving door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal. Hoe kunt u voorkomen dat u slachtoffer wordt van een babbeltruc?

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *