Warmste kerstdagen ooit

hdr test-8145_6_7Na de warmste Eerste Kerstdag, is nu ook de warmste Tweede Kerstdag een feit. De temperatuur is afgelopen nacht in De Bilt al naar 14,1 graden gestegen en overdag blijft het warm. Het oude record van 12,1 graden werd gemeten op Tweede Kerstdag 1974. Daarmee kunnen we stellen dat dit warmste kerstdagen zijn sinds de start van de officiële meetreeks in 1901. De warmste Eerste Kerstdag ooit kende gisteren een uiteindelijke maximumtemperatuur in De Bilt van 13,9 graden. In Woensdrecht werd het toen 14,1 graden.

Vorig jaar was het op Eerste Kerstdag een stuk kouder met 7,9 graden en in de ochtend lichte vorst. Tweede Kerstdag kende toen een normale maximumtemperatuur van 5,2 graden in De Bilt. In de nacht naar 27 december begon het vervolgens in de zuidelijke helft van het land te sneeuwen en de sneeuwval hield vervolgens bijna de hele dag aan. In het zuiden viel op de 27e circa 10 cm sneeuw. Vervolgens bleef het op de 28e boven het sneeuwdek de hele dag vriezen.

In 2010 hadden we voor het laatst een Witte Kerst. Dat wil zeggen een gesloten sneeuwdek in De Bilt op beide kerstdagen. Daarna hebben we geen noemenswaardige sneeuwval meer gehad tijdens Kerst.

Bron: weeronline.nl, Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *