Week van de veiligheid

Week van de veiligheid-9148Vandaag, 5 oktober opende burgemeester Peter den Oudsten de Week van de Veiligheid 2015. De startbijeenkomst vond plaats op het dak van het VVV/informatiecentrum op de Grote Markt. Tijdens de landelijke Week van de Veiligheid staat telkens een thema centraal; dit jaar is dat ‘personeel’.

Van 5 tot en met 9 oktober vindt de 2015-editie van de Week van de Veiligheid plaats. In deze Week staat het Servicepunt Detailhandel samen met de gemeente Groningen, de politie, de brandweer, de bedrijvenverenigingen stil bij de veiligheid van ondernemers en hun personeel.

De Week van de Veiligheid kent een groot aantal activiteiten, allemaal met als doel de ondernemers in de stad Groningen bewust te maken van hun eigen rol als het gaat om de veiligheid van hun werkomgeving. Er zijn trainingen voor ondernemers en hun personeel, maar ook andere onderwerpen passeren de revue tijdens de bijeenkomst Groningen Samen Veilig of de andere onderdelen van het programma.
De gemeente Groningen heeft in nauw overleg met de betrokken organisaties een programma samengesteld voor de detailhandel en de horeca in Groningen. De nadruk ligt hierbij op het signaleren van afwijkend winkelgedrag, kennisverrijking en preventieve maatregelen om criminele handelingen te voorkomen.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *