Wereldtop en veelbelovende talenten bij 4 Mijl | Update

4mijl-van-groningen-9920Aanstaande zondag strijdt de wereldtop voor een podiumplek bij de 30e editie van de 4 Mijl van Groningen. Tezamen met in totaal 23.000 lopers starten winnaars van internationale topwedstrijden waaronder Tamirat Tola als bronzen medaille winnaar bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Hij zal strijden tegen Yigrem Demelash, de atleet die dit jaar een wereldbesttijd liep op de 10.000 meter.

Bij de internationale vrouwen zal de strijd gaan tussen Viola Kibiwot, (afgelopen vier jaar winnares van de 4 Mijl) en Carolyne Jepkosgei, een jonge en veelbelovende debutante in Groningen.

Foto’s van de persconferentie van donderdagmiddag.

Naast de gevestigde wereldtop komen ook veelbelovende talenten in actie waaronder de 18 jarige Davis Kiplangat. Langat was afgelopen jaar goed voor twee zilveren medailles bij (jeugd) wereldkampioenschappen en wil tot het laatste moment meestrijden voor het podium.

De strijd tussen de Europese topatleten zal gaan tussen één van de boegbeelden van de Nederlandse top bij wegwedstrijden, Michel Butter, maar ook Roy Hoornweg staat aan de start, die de strijd aangaan met de Britse atleten Andy Vernon, Ross Millington.

Foto: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Sport met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *