Werkgelegenheidsplan Groningen op voorsprong van start

Minister Asscher-4264Vanmiddag waren we aanwezig bij het bedrijf BioMCN in Farmsum. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werk en gedeputeerde Yvonne van Mastrigt gaven hier de start van het secorplan ‘Groningen op voorsprong’.

Bij het bedrijf BioMCN is door minister Asscher en gedeputeerde Yvonne van Mastrigt de start bijgewoond van het door de werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers gemaakte sectorplan ‘Groningen op voorsprong’. Een gelegenheid waar tevens BioMCN zich presenteerde op welke wijze zij gebruik gaat maken van de mogelijkheden van dit plan voor scholing van het personeel.

Sectorplan
Het sectorplan ‘Groningen op voorsprong’ geeft bedrijven en werknemers mogelijkheden voor extra scholing, arbeidsinstroom en begeleiding voor jongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Verder zijn er mogelijkheden voor behoud van oudere vakkrachten, mobiliteit en duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Banenplan
Voor een banenplan voor de arbeidsmarktregio Groningen komt 45 miljoen euro beschikbaar. Werkgevers en vakbonden in de regio investeren zelf 27 miljoen euro. Daar komt 18 miljoen Er komt een mobiliteitscentrum in de stad Groningen, waar ruim duizend mensen worden begeleid naar ander werk en ruim 4.500 werknemers worden om- of bijgeschoold.

600 miljoen
Het kabinet heeft in totaal 600 miljoen euro beschikbaar gesteld voor banenplannen. Onder voorwaarde dat bonden en werkgevers in een regio of sector minstens eenzelfde bedrag op tafel leggen heeft het kabinet 600 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *