Wethouder Dig Istha opent 20ste editie Swingin’ Groningen

SwinginGroningen-4903Vandaag opende wethouder Dig Istha de 20ste editie van Swingin’ Groningen in het Newscafe aan het Waagplein.

“Wederom grote gevestigde namen, maar ook veel nationaal en internationaal talent. We laten zien dat het festival staat als een huis. Al 19 edities lang. Daarnaast hebben we een nieuw initiatief gelanceerd: de Swingin’ Groningen Showcase. Een unieke gelegenheid voor beginnende bands om zich tijdens Swingin’ Groningen te presenteren aan het publiek.” Aldus een woordvoerder.

Swingin’ App beschikbaar
De app is nu beschikbaar in de stores: Google Play (Android) en de App Store (Apple). Met de app heb je je timetable altijd bij de hand en ook is het mogelijk om per dag je eigen favoriete Swingin’ Groningen programma te maken. Zo mis je niks van je favoriete artiesten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De spits voor het festival werd afgebeten door 6 talentvolle studenten aan diverse conservatoria in Noord Europa. Zij streden in de Northern European Jazz Talent Contest om de GasTerra Energizing Future Talent Award. De talenten waar aan elkaar gewaagd. De vakjury heeft Zif Taubenfelt van het Prins Claus Conservatorium te Groningen, onderdeel van Hanzehogeschool, uitgeroepen tot het jazztalent van 2013. Dat het een uitzonderlijk talent is blijkt ook uit het feit dat ook het publiek gekozen heeft voor  Zif Taubenfeld. Dus naast de prijs van de vakjury kreeg hij uit handen van Ilse Verhage van Sai & Schut ook de publieksprijs overhandigd.

Foto: Siebrand Wiegman en Swingin’ Groningen
Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Uitgaan met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *