Wethouder Dig Istha opent tentoonstelling Barbara Stok

Barbara Stok-8045Barbara Stok (1970) is stripmaker. Ze is bekend geworden met haar openhartige autobiografische stripverhalen. Ze is 20 jaar striptekenaar en dat viert ze met een nieuw stripboek  getiteld “Lang zal ze leven!” en een overzichtstentoonstelling in het CBK in Groningen. 

In deze eerste grote overzichtstentoonstelling van haar werk is te zien hoe haar strips ontstaan en zich in twintig jaar ontwikkeld hebben. De expositie is van 12 september 2013 tot januari 2014 te bezoeken.

Barbara Stok maakte een schuttingstrip voor het centrum van Groningen. De bouwschutting op de Grote Markt wordt verfraaid door haar stripverhaal waarin bekende stadjers figureren. De strip is tot eind maart 2014 op de schutting te lezen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

In 2009 ontving ze de Stripschapprijs voor haar hele oeuvre en riep de Volkskrant haar uit tot een van de vijf beste striptekenaars in Nederland. Ze heeft getekend voor de NRC, VPRO, Amnesty International, de Rijksoverheid en vele andere organisaties. In opdracht van het Van Gogh Museum maakte ze Vincent, een beeldroman over Vincent van Gogh.

Foto’s: Siebrand Wiegman
Dit bericht is geplaatst in Cultuur, In beeld, Kunst, Nieuws, Uitgaan met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *