Wethouder Gijsbertsen geeft startsein voor watercampagne

Watercampagne moet overgewicht jongeren halt toe roepen
watertap selwerd-7522Op donderdag 21 april verrichtte wethouder Mattias Gijsbertsen de feestelijke opening van twee openbare watertappunten. Het is de start van een negen maanden durende Drink Watercampagne in de wijk Selwerd. De campagne is bedoeld om het groeiende probleem van overgewicht onder jongeren een halt toe te roepen. 

Watertap Selwerd-7546Suikerhoudende dranken blijken een van de grootste boosdoeners te zijn bij het ontstaan van overgewicht. Veel ouders en verzorgers hebben niet door dat ook in verpakte vruchtensappen en yoghurtdrinks vaak wel zes suikerklontjes per glas zitten. Veel kinderen zijn zo gewend geraakt aan de zoete smaken dat ze kraanwater niet eens meer lekker vinden.

Selwerd
Het bijzondere is dat de campagne voor een groot deel in de wijk Selwerd zelf is vormgegeven. Onder de noemer ‘Groningen Fit’ doet bijna iedereen mee, die in de wijk met jongeren en hun ouders te maken heeft. Daarbij gaat het om scholen, sportverenigingen en zorgprofessionals. Maar ook ondernemers, Healthy Ageing Network, UMCG, Hanzehogeschool en Waterbedrijf Groningen.

Overgewicht
Het is juist deze samenhangende aanpak waarvan veel verwacht wordt. Deskundigen zien overgewicht als een gedragsvraagstuk dat alleen is te beïnvloeden als iedereen rondom de kinderen meewerkt. De aanpak is afgestemd met het landelijke initiatief JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) waar de gemeente sinds november 2014 bij is aangesloten.

Foto’s: FocusGroningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *