Wethouder Gijsbertsen neemt het eerste exemplaar boekje Groningen Groene Stad in ontvangst

boekje ‘Groningen Groene Stad-0677Natuur en stad, valt dat te rijmen? Vanmiddag ontving wethouder Mattias Gijsbertsen het eerste exemplaar Groene Stad (fiets- en wandelroutes door natuur in en om de stad Groningen) bij boekhandel van der Velde. De vijf jaar is kennis dies is opgedaan over de natuur in en om de stad tijdens de stads ecologische excursies, heeft geresulteerd in een boekje, een uitgave van IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Groningen.

Het boekwerkje bevat beschrijvingen van tal van groene gebieden in en om de stad, groene verbindingen, routebeschrijvingen met routekaarten, interviews en veel foto’s van moeder natuur.

Basisteksten zijn van Rob Lindeboom, Ankie Schmidt en Lammert Tiesinga. Folkert Bakker, Oike Vlaanderen en Geurt Verweij hielpen in een eerder stadium mee de routes vorm te geven. De professionele tekstverwerking en eindverwerking is van Henk van den Brink.

Groene stad is te koop in de betere boekwinkel en bij het VVV en verkrijgbaar via Steunfonds NME en via de website van IVN Haren. In eerste instantie is het boekje gedrukt met een beperkte oplage. Dus wees er snel bij!

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws, Politiek met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *