Wethouder Jan Seton heeft startsein gegeven voor ‘Wilde Bijen050’

Bijenhotel--3De gemeente Groningen werkt samen met de Wageningen Universiteit aan een onderzoek naar de soorten en aantallen wilde bijen in de stad. Als onderdeel van het onderzoek worden er 200 bijenhotels geplaatst.
Op woensdag 26 maart heeft wethouder Jan Seton om 14.00 uur het startsein gegeven voor het project ‘Wildebijen050’ bij het Asgard Hotel, het milieuvriendelijke stadshotel aan de Ganzevoortsingel 2-1. Hij heeft hier het eerste bijenhotel zelf opgehangen (zie foto’s in de bijlage).

De rest van de hotels wordt de komende tijd op balkons en in tuinen in de stad gehangen. Voor het onderzoek worden 100 bijenhotels opgehangen in gemeentelijke groenvoorzieningen. 

Voor de 100 andere bijenhotels hebben Stadjers zich gemeld die de bijenhotels in hun tuin of balkon willen hangen. Als tegenprestatie gaan ze de activiteiten van de bijen volgen. De gemeente hoopt met de resultaten antwoord te kunnen geven op vragen als: Waar komen de meest wilde bijen voor? In groene wijken, versteende wijken, bedrijventerreinen of toch in de parken?

Wat kunnen we doen om het openbaar groen, maar ook de achtertuinen zo bijvriendelijk mogelijk in te richten?

Tijdens de duur van het project (tot en met het najaar) besteedt de gemeente ook aandacht aan het bij- en natuurvriendelijk inrichten van tuinen, met aandacht voor minder stenen en meer groen.

Bron: Gemeente Groningen.
Foto’s: Henk Tammens

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Wethouder Jan Seton heeft startsein gegeven voor ‘Wilde Bijen050’

  1. Bertha Doldersum schreef:

    Ik wil mij ook graag aanmelden als particulier om een bijenhotel te plaatsen. D Hoe kan ik dat doen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.