Wethouder van kermis opent mei-kermis

Vandaag is de Meikermis van start gegaan. Dat betekent elf dagen feest voor jong en oud in het centrum van de stad. Ruim 60 spectaculaire attracties op de Vismarkt en de Grote Markt worden afgewisseld met nostalgische attracties op de Ossenmarkt.
Tekst loopt door onder de video

De feestelijke opening vond vanmiddag plaats op het horecaplein op de kop van de Vismarkt. Traditiegetrouw opende wethouder Van Keulen samen met studentenvereniging Omlandia de kermis. Tijdens de opening maakte de wethouder voor het eerst kennismaken met de nieuwe kermismascotte.
Tekst loopt door onder de foto’s

De kermismascotte bracht woensdagmiddag 10 mei een bezoek aan het Beatrix Kinderziekenhuis. Namens de organisatie van de Meikermis werden er kermisberen aan de kinderen voor wie het onmogelijk is om de kermis te bezoeken, uitgedeeld.
Tekst loopt door onder de foto’s

Acties
Tijdens de kermis zijn er speciale acties voor de bezoekers. Op Moederdag krijgen de moeders een kleine attentie, er is een opa en oma middag, op de zondag en woensdag worden kinderen gratis geschminkt, 11 mei is er een studentenavond, is er een kleurplatenwedstrijd voor de jongste bezoekers en… er valt nog veel meer te beleven op de grootste kermis van het noorden.
Daarnaast heeft de warenmarkt ook een speciale actie in het leven geroepen, zo krijgen klanten bij elke besteding van 5 euro een kermiseuro die op de kermis in te leveren is.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen & Siebrand Wiegman.
Video: Siebrand Wiegman.

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Uitgaan met de tags , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Wethouder van kermis opent mei-kermis

  1. drveno schreef:

    wordt langzamerhand een familiealbum van de familie van Keulen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *