Wethouder Paul de Rook heeft nieuwe baan en neemt afscheid als wethouder van Groningen

Met ingang van 31 juli a.s. neemt wethouder Paul de Rook ontslag als wethouder van de gemeente Groningen. Hij heeft per 1 augustus een nieuwe baan als directeur Organisatie- en Onderwijsontwikkeling bij onderwijsinstelling Noorderpoort in Groningen.

Dit voorjaar besloot De Rook zich niet opnieuw te kandideren voor de volgende verkiezingen. Hiermee begon ook zijn oriëntatie op een vervolgstap in zijn loopbaan. De Rook: “Ik heb al mijn beroepsmatige keuzes gemaakt vanuit de wens bezig te zijn met maatschappelijk relevante vraagstukken. Ik wil graag dat mijn bijdrage hieraan een zeker verschil kan maken. Vanuit die drijfveren kan ik geen maatschappelijk meer relevante sector bedenken dan het Mbo. Ik vind het geweldig om me de komende jaren met de toekomst van het Groningse beroepsonderwijs te mogen bezighouden bij een van de meest inspirerende organisaties die ik de afgelopen jaren heb leren kennen”.

Paul de Rook was fractiemedewerker en campagneleider voor D66. In 2010 werd hij raadslid en in 2014 wethouder. Tot 2019 had hij verkeer en vervoer, cultuur en sport in zijn portefeuille. Vanaf 2019 financiën, cultuur, economische zaken en de gemeentelijke organisatie.

Foto: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *