Wethouder Roeland van der Schaaf reikt eerste Social Return Award uit

Uitreiking social return awardsOp de Inspiratiedag ‘Social Return’ op vrijdag 30 oktober heeft Wethouder Roeland van der Schaaf de eerste Social Return Awards uitgereikt aan de bedrijven Bios-groep, Donkergroen, Machinefabriek Rusthoven en Visschedijk. De bedrijven krijgen hun award omdat ze zich op bijzondere wijze inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
De Social Return Award is in het leven geroepen door de gemeente Groningen. De gemeente wil ondernemers in het zonnetje zetten voor de manier waarop ze mensen met afstand tot de arbeidsmarkt betrekken in hun bedrijf. De award bestaat uit een logo die de bedrijven als een soort onderscheiding op hun website en in hun correspondentie mogen gebruiken.

De bedrijven
Wethouder Roeland van der Schaaf prees de awardwinnaars: “Deze bedrijven laten op inspirerende wijze zien dat zij maatschappelijke doelen kunnen combineren met de eigen bedrijfsvoering.”

Bios-Groep verzorgt voor de gemeente het Wmo-vervoer naar de dagbesteding en het werknemersvervoer naar iederz. De groep ontvangt een award onder andere voor de extra aandacht voor de kwetsbaarheid van de doelgroep en voor hun inzet om te voorkomen dat deze de reguliere arbeidsmarkt verdringt.

Het groenbedrijf Donkergroen krijgt de Award voor de goede samenwerkingsvormen en haar positieve bedrijfscultuur. Het bedrijf leidt haar eigen mensen op om instroom uit de sociale werkvoorziening goed te integreren.

Schoonmaakbedrijf Visschedijk is proactief op Social Returnwerknemerschap. Zij investeert in de ontwikkeling van de medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, zodat zij in reguliere omstandigheden kunnen meedraaien. 

Machinefabriek Rusthoven heeft voor het grote project de Sontbrug het overgrote deel van de Social Return ingevuld en heeft daarbij veel kansen gecreëerd voor jongeren door middel van vijf BBL-plekken en twee hbo-stages.

Foto: Henk Tammens, Gemeente Groningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *