Wethouder Ton Schroor ondertekent de overeenkomsten met de zorgaanbieders

Laatst bijgewerkt op

Vanmiddag, 12 september ondertekende wethouder Ton Schroor de overeenkomsten met de zorgaanbieders. De ondertekening vond plaats in de nieuwe raadzaal van het Stadhuis. 

Individuele en groepsgerichte ondersteuning, kortdurende verblijf en sociale activering zijn onderdelen van de zorg die de gemeente de afgelopen maanden heeft aanbesteed. Groningen heeft nu een besluit genomen over de (voorlopige) gunning van deze onderdelen. De gunning is verdeeld over vier gebieden. De gunning voor twee stadsdelen ontvangt de combinatie Werkpro-Cosis te weten stadsdeel Centrum, Oude Wijken en stadsdeel West. Ze voeren dit uit onder de naam ‘Ben in de Buurt’. At Home First krijgt de gunning voor stadsdeel Oost en de gemeente Ten Boer. Stadsdeel Zuid is gegund aan de combinatie Lentis-Noorderbrug-Philadelphia.
Tekst loopt door onder de foto’s

Wethouder Ton Schroor: “We hebben gekeken naar het ondersteuningsaanbod dat de partijen gaan leveren, de manier waarop ze dit aanbod leveren en het plan van aanpak om op 1 januari aanstaande te starten. De winnende partijen voldoen ruimschoots aan alle kwaliteitseisen die we hebben gesteld. Ik heb dan ook alle vertrouwen dat deze partijen samen met gemeente en WIJ Groningen passende zorg en ondersteuning gaan  bieden. Hiermee zetten we een volgende stap in de transformatie van het sociale domein.”

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *