WhatsApp of Telegram…

Grenzeloos Grunnen-1900Veel gebruikers van WhatsApp maken zich zorgen over de snelheid en de veiligheid van Whats­App sinds de overname door Facebook woensdag werd aangekondigd. Ze denken dat hun gegevens beter zijn beschermd bij Telegram. Zelf stelt Telegram dat het meer privacy biedt door de berichtjes te versleutelen en te versturen via servers die verspreid in de wereld staan opgesteld. 

Plasterk
De minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk heeft de telegram app ook op een van zijn smartphones geïnstalleerd. Puur uit nieuwsgierigheid volgens de bewindsman.

 

Riskant
Veel is er nog niet bekend over de werkwijze van deze Russische berichtendienst. Technologieblogs waarschuwen voor de encryptie en het eigen beveiligingsprotocol van Telegram. Sommige experts stellen dat het juist riskanter is om eigen protocollen te gebruiken, in plaats van beproefde methoden.

Russisch
De Telegram Messenger-app werd vorig jaar augustus uitgebracht door de 29-jarige Pavel Durov. Hij is de mede-oprichter van VKontakte, de Russische variant van Facebook. Sinds de overname woensdag van Whats­App door Facebook is Telegram enorm in populariteit gestegen.

Dit bericht is geplaatst in Achtergrond, Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar WhatsApp of Telegram…

  1. steven schreef:

    Telegram is w.m.b. een leuk programma en een super vervanging voor Whatsapp. Helemaal mooi dat het programma werkt op Android, Iphone en Windows. Velen vragen zich wel af hoe je Telegram Messenger op je pc download. De website http://www.telegrampc.nl gaat hier uitvoering op in. Er is zelfs een video waar wordt uitgelegd hoe je Telegram op je pc installeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *