WhatsApp’je naar schoolverlaters

whatsapp-1Jongeren die het afgelopen half jaar zijn uitgeschreven door hun school en nog geen startkwalificatie hebben behaald, kunnen deze week een telefoontje of WhatsApp’je verwachten.

Trajectbegeleiders van het Regionaal Meld- en Coördinatiepunt, een soort leerplichtambtenaar van de gemeente, benaderen de jongeren samen met de medewerkers van de vier grote mbo’s: Noorderpoort, Alfa-college, Menso Alting en AOC Terra.

Deze opbelactie gebeurt in de week waarin ook de Dag van de Leerplicht valt (donderdag 20 maart). Doel van deze Lenteactie is om jongeren te bewegen zich voor 1 april weer aan te melden bij een school. Zodat ze hun startkwalificatie halen waarmee ze meer kans op een baan hebben. De actie wordt uitgevoerd door vier RMC-Regio’s: Centraal en Westelijk Groningen, Noord-Groningen, Oost-Groningen, Noord-Midden Drenthe samen met de vier grote mbo-instellingen.

SMS
De trajectbegeleider benadert de jongere, of ouder of verzorger, telefonisch, via sms, WhatsApp of per mail met de vraag zich in te schrijven voor een opleiding om een startkwalificatie te halen. Twee keer proberen de medewerkers contact te leggen. Als deze niet te bereiken zijn, geven ze dit aan de gemeente door. Vervolgens gaat de RMC-medewerker bij de jongere op huisbezoek. Het RMC, onderdeel van de gemeente, heeft de wettelijke taak te zorgen dat jongeren een startkwalificatie halen of om ze een passend traject aan te bieden.

Bron: Gemeente Groningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *