Who Cares + Man Made Blue Zone

Wethouder Roeland van der Schaaf en Mattias Gijsbertsen openden vandaag de tentoonstelling in het atrium van het Stadhuis. De tentoonstelling is te zien tot en met 10 november. 

De stad van de toekomst maken we met elkaar! In het atrium in het Stadhuis zie je hoe bewoners, gemeente, ontwerpers en tal van organisaties samenwerken aan leefbare, gezonde, groene, duurzame, gezellige en veilige wijken. Met mooie voorbeelden van de Oosterparkwijk en Selwerd. Maar we kunnen niet zonder jouw input. Welke ideeën heb jij voor de stad?

Tekst gaat door onder de foto’s

Wijkontwikkeling Selwerd
Laten we van Selwerd de gezondste en gelukkigste wijk van Nederland maken! Duurzaam, veilig en leefbaar. Dat is het uitgangspunt van de wijkontwikkeling in Selwerd.

Onze missie: iedereen in Selwerd moet er de komende 10 jaar op vooruit gaan.
Onze aanpak: stap voor stap, in samenspraak met elkaar en steeds met het oog op hoe alles met alles samenhangt. Welke droom heb jij voor Selwerd?

Who Cares?
Hoe kun je ervoor zorgen dat ouderen en andere kwetsbare mensen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in een wijk? Wat is daarvoor nodig? Die vraag staat centraal in de landelijke prijsvraag Who Cares?

In Groningen gaan die plannen allemaal over de Oosterparkwijk. Hoe kunnen we er voor zorgen dat de wijk een plek is waar ouderen en mensen met een beperking zelfstandig, gezond en gelukkig kunnen wonen?

Met als resultaat: vijf plannen die van de wijk een plek moeten maken waar het goed wonen is voor iedereen. De eerste prijs gaat naar het plan Care2Share en de runner-up is het plan Michi Noekie. De gemeente gaat het winnende plan helpen uitvoeren en ook met de runner-up in gesprek. Maar eerst moet het nog worden uitgewerkt. En dat gebeurt samen met de bewoners.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *