Wie wordt de nieuwe kinderburgemeester van Groningen?

Inwoners van Groningen kunnen vanaf vandaag stemmen

Vijf kinderen voeren vanaf vandaag campagne om de nieuwe (loco-) kinderburgemeester van de gemeente Groningen te worden. Alle inwoners van de gemeente Groningen kunnen tot en met 7 december stemmen op hun favoriete kandidaat. Op zaterdag 7 december om 12.00 uur maakt wethouder Mattias Gijsbertsen in het Groninger Forum de uitslag bekend. De nieuwe kinderburgemeester en de loco-kinderburgemeester worden in januari beëdigd.

Kinderburgemeester
De kinderburgemeester is een initiatief van de gemeente Groningen om kinderen een duidelijkere stem te geven en ze mee te laten praten over wat zij belangrijk vinden in de gemeente. De kinderburgemeester vergezelt burgemeester en wethouders tijdens representatieve taken en verricht ceremoniële taken, bijvoorbeeld tijdens openingen en evenementen. Maar hij/zij organiseert ook eigen activiteiten en is de voorzitter van de Raad van Kinderen.

Vorig jaar werd Jouayria gekozen als kinderburgemeester van Groningen. De loco-kinderburgemeester is Amy. Hun ambtstermijn zit er eind december op.

Foto: Gemeente Groningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *