WinterWelVaart met volop (kinder)activiteiten

Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 december vindt de twaalfde editie van WinterWelVaart in Groningen plaats. Ruim twintig historische schepen leggen aan in het mooiste stukje binnenstad van de stad: de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A. Aan boord kun je je onderdompelen in het uitgebreide muziek-, theater- en kunstprogramma. Ook aan de wal is genoeg te beleven met onder andere een kunstroute en een sfeervolle wintermarkt. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum worden het hele weekend activiteiten, speciaal voor kinderen, georganiseerd. Net als WinterWelVaart is ook het museum het gehele weekend gratis toegankelijk. Voorafgaande aan WinterWelVaart in de stad Groningen zijn de schepen te zien op meerdere locaties in de provincie. Ze leggen aan in Appingedam en Sappemeer (Werf Wolthuis) op 8 december en in Zoutkamp op 8 en 9 december. Tijdens WinterWelVaart is Timo de Jong de troubadour. Hij trekt langs WinterWelVaart in de provincie en is op 22 december te zien in Groningen.

Muziek en theater op twintig schepen in de stad
Aan de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A liggen meer dan twintig historische charterschepen. In het ruim van deze fantastische schepen kun je genieten van een uitgebreid muziek- en theaterprogramma met artiesten uit alle windstreken. Uiteraard kun je ook kennismaken met de schippers die hun schepen gratis toegankelijk maken voor publiek en graag vertellen over hun werk en de schepen!

Kinderactiviteiten in het museum
In het Noordelijk Scheepvaartmuseum kunnen kinderen tijdens WinterWelVaart deelnemen aan spannende speurtochten, toffe workshops en vette games. Hoe was het om als kind op een schip te wonen? Henk Vos was een echte schipperszoon en vertelt erover in de stuurhut van het museum terwijl Strandjutter Ed en zijn buurmeisjes Storm en Ster doldwaze avonturen beleven rondom het kleine vuurtorentje op het strand. Op de binnenplaats van het museum wordt het pas echt knus. Geniet van warme chocolademelk, voor volwassenen is een glaasje glühwein, bekijk een smeeddemonstratie of ga aan de slag met een oude drukpers. En om een herinnering te bewaren aan WinterWelVaart kun je in het museum een bijzondere foto van jezelf laten maken, vliegend op de rug van een zeemeeuw of terwijl je de woeste zee bedwingt. Dit is slechts een indruk van het bomvolle programma, die in zijn volledigheid te vinden is op www.winterwelvaart.nl

Foto’s: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *