WK snert- en stampotkoken in het Alfa College

lewenborg-alfa college-wk snert en stampotkoken-kluiverboom-20Vandaag vinden de WK snert en stampotkoken plaats in de prachtige keukens van het Alfa-college in Lewenborg. Op het draaiboek welke door een groep leerlingen is samengesteld was niets op af te dwingen. Een gezellig winkelplein was ingericht voor een koek en zopie en de videogroep volgde de verrichtingen in de keuken die op diverse plekken in het gebouw gevolgd konden worden.

Wij waren bij de middag sessie. Vierendertig deelnemers totaal waarvan één, de vuurmeester, buiten stond te koken. Verrast waren de scholieren dat er voor snert zelfs varkenspoten worden gebruikt! en waar Henk van de Velde een korte toelichting gaf.

Onder toeziend oog van de jury waren de deelnemers hun gerecht aan het bereiden waar de smaak, geur, kleur, hygiëne en presentatie en originaliteit werden beoordeeld. Eén van de presentaties vonden we al heel bijzonder, een Indische variant.

Om vijf uur vanmiddag zal de bekende Nederlandse marathonschaatser, Daniëlla Lissenberg, de prijsuitreiking aan de kampioen snertkoken en kampioen stamppotkoken verrichten.

Foto’s: FocusGroningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *