Woensdag gratis naar het museum

3Groninger Museum gratis toegankelijk op woensdag 22 april 2015
Extra activiteiten in het kader van Museumweek

Op woensdag 22 april is het Groninger Museum de hele dag gratis toegankelijk. De nationale Museumweek is het vervolg op het populaire Museumweekend. Dit jaar is de Museumweek van 18 tot en met 26 april.

Signeersessie door Barbara Stok
Barbara Stok-8045In haar nieuwste boek De Omslag tekent Barbara Stok een cruciale periode in het leven van drukker en kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman. Het boek beschrijft de periode waarin Werkman de omslag maakte van zakenman naar kunstenaar. Op zaterdag 18 april is Barbara Stok van 15.00 tot 16.00 uur in het Groninger Museum voor een signeersessie. De signeersessie is in de entreehal van het Groninger Museum (te bezoeken zonder entreebewijs). Het boek kost € 12,50 en is te koop in de museumwinkel.

Workshop druksels maken
Hoe maak je een druksel zoals H.N. Werkman dat deed? Op woensdag 22 april kun je dit leren tijdens de workshop ‘Druksels maken’. De inloopworkshop is van 14.00 -16.00 uur en geschikt voor alle leeftijden. Aanmelden is niet nodig. Een kaartje kost € 2,50.

Rondleiding ‘Highlights’
In het kader van de familiedag op woensdag 22 april wordt een instaprondleiding gegeven met als thema ‘Highlights’, over de hoogtepunten van het gebouw en de tentoonstellingen.
Tijd: 11.00, 14.00 en 16.00 uur.
Prijs: €3,00 per persoon.

Foto’s: Groninger Museum & Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Museum, Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *