Woensdag NK Veldloop voor gemeenteambtenaren

4mijl 2012-1154Woensdag 27 maart is de gemeente Groningen gastheer van de Loyalis NK Veldloop voor gemeenteambtenaren 2013. Circa 3100 ambtenaren uit 215 gemeenten starten vanaf de atletiekbaan in het Groninger Stadspark. Hiermee is de ambtenarenloop één van de grootste loopevenementen in Nederland.

“We gaan er een geweldig loopfeest van maken waarbij atleten en publiek kunnen genieten van een prachtig parcours en spannende wedstrijden”, aldus wethouder Sport Dig Istha. “Aan de organisatie zal het niet liggen, want Groningen heeft veel expertise en ervaring met het organiseren van grote sportwedstrijden”.

Stadspark
De atleten beginnen vanaf 11.00 uur en lopen 6, 9 of 12 kilometer door een groen en afgebakend parcours in het Stadspark. De looproute is uitgezet in samenspraak met deskundigen van de Stichting Groningen Atletiek.

Martiniplaza
Alle voorzieningen voor de lopers zijn ondergebracht in Martiniplaza. Op het gebied van catering, kleed- en doucheruimtes is rekening gehouden met het grote aantal deelnemers. Daarnaast spelen in Martiniplaza de hele dag door bands, kunnen belangstellenden de wedstrijden volgen via een videoscherm en hebben de sponsoren er hun informatiestands.

Bron: Gemeente Groningen
Foto archief: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Atleletiek, Nieuws, Sport met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *