Woninginbreker na DNA-match aangehouden

De politie heeft vrijdag een 42-jarige Groninger aangehouden voor een woninginbraak in de Stad Groningen.

Stille getuige
Het onderzoek startte naar aanleiding van een woninginbraak in de Kraanvogelstraat in Groningen. Eind oktober 2012 werd een raam van de woning vernield en klom de inbreker naar binnen. Hij ging er daarna met een lcd-televisie vandoor. Bij deze inbraak verwonde hij zich en liet een bloedspoor achter. De “stille getuige” werd door de forensische recherche veilig gesteld. Het spoor werd onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Een DNA profiel leverde een match op in de Nederlandse DNA-databank.

Inbrakenteam
Vrijdag jl. hebben rechercheurs van het inbrakenteam van de politie de verdachte in zijn woning in de wijk Beijum aangehouden. Na verhoor kon de verdachte niets anders dan de inbraak te bekennen. De inbreker is een bekende van de politie en justitie en vaker aangehouden en veroordeeld voor het plegen van inbraken.

Beslissing
Het onderzoek is volledig afgerond. Vandaag werd de 42-jarige Groninger geleid voor de rechter-commissaris. Die besliste dat de inbreker vast bleef zitten. De politie heeft het dossiers opgemaakt en ingeleverd bij het Openbaar Ministerie. De officier van justitie beslist wat met de verdachten gaat gebeuren.

Bron: Politie Groningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *