Yspeert wil kort geding gaswinning

't Zand-4558De Minister van Economische Zaken heeft vergunning(en) verleend voor het winnen van gas op een groot aantal plaatsen in Groningen. Deze gaswinning heeft grote gevolgen voor de bewoners en hun onroerende zaken. Schades aan gebouwen door bevingen lijken aan de orde van de dag te zijn. Het staken van de aardgaswinning zou hieraan op termijn een einde kunnen maken. Ook zonder het definitief staken van de winning kan er veel verbeteren. Zo zou de Minister kunnen bepalen dat voorlopig geen gas meer wordt gewonnen. Ook kan de Minister de voorwaarden gekoppeld aan de vergunning aanzienlijk aanscherpen. De voorwaarden zouden niet alleen op de winning “an sich” kunnen zien, maar ook op een ruimhartige schadevergoeding.

Na meerdere verzoeken van cliënten daartoe zal yspeert vwl, de Minister van Economische Zaken in een bestuursrechtelijke procedure trachten te dwingen aan de huidige wijze van gaswinning een einde te maken.

Om er van verzekerd te zijn dat er voldoende draagvlak onder de Groningse bevolking bestaat, is er een minimum aantal deelnemers nodig. Bij een deelname van minimaal 100 personen, verenigd in een nog op te richten stichting, zal Yspeert vwl nv haar expertise aanwenden en de daarvoor benodigde juridische stappen zetten.

U kunt zich hier aanmelden.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.