Zes medewerkers UMCG met coronavirus besmet

Zes medewerkers van het UMCG zijn besmet met het coronavirus. De afdeling chirurgie draait daarom maandag zondagsdiensten en het universitair ziekenhuis beraadt zich nu op verdere maatregelen.

Een deel van deze medewerkers kreeg klachten nadat zij in een gebied met meer besmettingen. Ze reisden allemaal al voordat het UMCG zijn medewerkers verzocht om niet meer te reizen. Van sommige medewerkers is het nog onduidelijk waar en hoe zij besmet zijn geraakt.

De medewerkers werken op de afdelingen Radiotherapie, Orthodontie, Chirurgie, Kindergeneeskunde en de Intensive Care. Op dit moment onderzoeken we met welke patiënten en collega’s zij in contact zijn geweest. Deze mensen worden geïnformeerd.

​Zondagsdienst Chirurgie
Voor nu heeft dit de meest ingrijpende gevolgen voor de afdeling Chirurgie. We hebben besloten de afdeling Chirurgie op maandag zondagsdienst draait. Dit doen we om de contacten goed in kaart te brengen. Ook willen we zo het risico op verdere verspreiding zo klein mogelijk houden.

Opleiding Intensive Care Verpleegkunde
Een van de besmette collega’s is een IC-verpleegkundige in opleiding. Deze collega heeft niet alleen contact gehad met collega’s in het UMCG, maar ook met medestudenten uit andere instellingen. Daarover zijn de instellingen en medestudenten geïnformeerd.

Testen patiënten en medewerkers 
Tot op nu toe is er in het UMCG nog geen patiënt positief getest op het nieuwe coronavirus. Van de opgenomen patiënt was de besmetting al bekend vóór opname. Inmiddels zijn er zo’n 200 medewerkers getest op het nieuwe coronavirus. Ook vandaag testen we weer medewerkers.

De tweet van het ziekenhuis:

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *