Ziengs neemt Scapino over

Scapinio-3373Henk Ziengs neemt de activiteiten van Scapino op korte termijn over. Ziengs: ‘Het credo ‘Kwaliteit en euro’s voordeel’ komt weer terug.’ Daarmee wordt de vertrouwde Scapino-formule weer teruggebracht in de harten van het publiek. Met de overname blijft het oer-Hollandse merk Scapino voortbestaan.

In 1974 startte de vader van Henk Ziengs de discountformule in schoenen, kleding en sport. In 1997 werden de toen inmiddels ruim 160 winkels verkocht aan Vendex KBB. Uiteindelijk kwam het in handen van Macintosh. Na een periode van zwaar weer heeft op 8 januari 2016 de rechter het faillissement uitgesproken over de winkelketen. 197 winkels met honderden personeelsleden worden daardoor nu getroffen. Ziengs: ‘De komende tijd moeten we er met elkaar vol tegenaan. We doen er alles aan om met zoveel mogelijk winkels verder te gaan. Dat zullen allemaal gezonde winkels zijn, op de juiste plek en met een goed rendement.’ Als oud-eigenaar van Scapino kent hij als geen ander het DNA van dit bedrijf. Ook de banken en de curatoren John Huppertz en Ben Meijs hebben zich ingezet voor het behoud van dit bedrijf en zoveel mogelijk werkgelegenheid.

De retailwereld heeft ondertussen niet stilgestaan. Hoe het gezin tegenwoordig boodschappen doet is met de komst van internet en social media veranderd.Ziengs

Scapinio-3375Ziengs gelooft nog steeds in de formule waarmee Scapino groot is geworden: ‘Het is in de basis een prachtig bedrijf. Ik geloof erin als ondernemer en als ‘lid van de BV Nederland’.’ Met dit laatste benadrukt Ziengs het maatschappelijk belang van de overname: ‘Ik wil mij wederom maximaal inzetten voor Scapino en de medewerkers. Het is een goed bedrijf dat niet stuk hoeft. Dit bedrijf moet voor Nederland behouden blijven. Scapino verkoopt hartstikke leuke spullen voor een lage prijs die het gezin graag wil hebben.’ Ziengs doet dat niet alleen via de ‘stenen winkels’ maar ook nadrukkelijk online. In de schoenenbranche gaat het om de juiste interactie tussen clicks en bricks. Daar investeert het bedrijf dagelijks in.

Het personeel heeft een lange tijd van onzekerheid achter de rug en is inmiddels ingelicht over de aanstaande overname. Henk Ziengs en de directie van Scapino Retail B.V. zien ernaar uit om in de komende periode de winkels en de medewerkers te bezoeken. Het is vanzelfsprekend dat Scapino op zeer korte termijn ook met de leveranciers in gesprek gaat. Het streven is zoveel mogelijk winkels en banen te behouden. Ziengs heeft daarvoor de kennis, de organisatie en het team in huis.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *