Zoekactie naar vermist echtpaar Groningen

politiehelikopterUpdate: 09:11 Ondanks eerdere berichten is er tot nu toe één lichaam gevonden in het water nabij Hoogkerk. Zoekactie volop bezig.

Zojuist is ook het tweede lichaam gevonden, laat de politie weten.

Update: In het Hoendiep in Groningen is dinsdagmorgen een lichaam in het water gevonden. Bewoners van een woonboot ontdekten het lichaam en waarschuwden de politie.

De politie is afgelopen nacht een zoekactie gestart naar een vermist bejaarde echtpaar uit de provincie Groningen. Maandagavond waarschuwde verontruste familie van het echtpaar de politie nadat de twee niet thuis waren gekomen.

Het bejaarde echtpaar had een boot te koop staan en zou maandagmiddag een mogelijke koper ontmoeten in Hoogkerk. Toen de twee na de afspraak niet thuis kwamen, ging familie zoeken. Ze vonden de auto in Hoogkerk, waar oorspronkelijk hun boot lag afgemeerd.  De de man en vrouw werden niet aangetroffen en ook de boot was weg. Reden voor hen om de politie te waarschuwen. Meerdere eenheden van de politie en de Koninklijke Marechaussee gingen vervolgens zoeken, daarbij werden ze ondersteund door een politiehelikopter. In de loop van de nacht werd de boot van het bejaarde echtpaar in het Hoendiep nabij Hoogkerk aangetroffen. De twee werden echter niet aangetroffen op het schip. Het vaarverkeer op het Hoendiep is inmiddels stilgelegd. Zowel op het water als op de wal wordt verder gezocht naar het echtpaar. Daarbij zal wederom een politiehelikopter worden ingezet, maar ook speurhonden en leden van de Mobiele Eenheid.

Bron: Politie Groningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *