Zondag gaat het vijfde grachtenfestijn van start

Op de foto’s hierboven de opbouw van het evenement terrein bij het Voormalig Klein Poortje.

Zondag 27 en maandag 28 augustus vindt de 5e editie van het Grachtenfestijn plaats georganiseerd door Stichting Grachtenfestijn en Progress Events. Dit jaar is de uitzwaaitocht van de Trintella4green 1 van de hoogtepunten. Deze heren zullen energieneutraal de wereld rondvaren en plastic recyclen aan boord.

Verder zullen er naast de nodige spektakel een aantal elektroboten, zonneboten en een waterstofboot meevaren. Dit jaar organiseert de stichting op zondagmiddag 27 augustus vanaf 14:00 uur de ‘Grachtenparade’wederom in het thema Groen/Wit. Groen de kleur van duurzaamheid en groen/wit de kleuren van Groningen.

Er is dit jaar plaats voor maximaal 150 versierde groen/witte boten in de Groninger Diepenring. Tijdens de gehele route zal er een flyboarder te zien zijn die de stoet met bootjes een ronde zal leiden door de Diepenring. Tezamen met verscheidene zangkoren langs de route, open terrassen en de parade wordt begeleidt door de fanfare.

De Grachtenparade vindt plaats op zondag 27 augustus vanaf 14:00 uur in de Zuiderhaven. De stoet met boten zal vervolgens het Hoge- en Lage der A inslaan en een ronde Diepenring varen. Eenmaal terug aangekomen in de Zuiderhaven rond 15:50 uur kan er genoten worden van DJ Arnoud die muziek zal draaien met behulp van een waterstofaggregaat. Om 16:30 uur zal de prijs voor de best en mooist versierde boot worden uitgereikt.

Foto & video: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Uitgaan met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *