Zonnelaan Campus bereikt hoogste punt

Vanmiddag, 9 maart, verrichtte de Groninger wethouder Roeland van der Schaaf de officiële  handeling voor het bereiken van het hoogste punt van de Campus Zonnelaan in Paddepoel. Alvorens de eerste steen te onthullen werd de spanning opgebouwd met muziek waarna er ballonnen werden opgelaten. Een aantal jaren geleden leek het erop dat het bouwen voor jong door de recessie zou stoppen.

Een groot feest vanmiddag  waar Groningen laat zien een echte studentenstad te zijn met de bouw van dit jongerenflat die de wijken zal ontlasten en een impuls zijn voor de stad en de wijk Paddepoel en ook goed is voor het grootste overdekte winkelcentrum van Groningen, winkelcentrum Paddepoel.

Het woongebouw heeft 284 zelfstandige studio’s voor studenten. De studio’s zijn 24 vierkante meter groot en hebben elk een eigen keuken en badkamer. De studenten kunnen er zo in, want er zijn al gordijnen, vloerbedekking en keukenapparatuur aanwezig. Er is verder een groot dakterras, een wasserette en overdekte fietsenstalling.

Verhuur aan studenten gebeurt op basis van een zogeheten campuscontract. Huurders kunnen er blijven wonen zolang ze staan ingeschreven als student. Voor de huur van de 284 woningen hebben zich al meer dan 1700 belangstellenden gemeld.

Foto’s: FocusGroningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.