Zorgcontracten beschermd wonen ondertekend

contracten zorg-2542Vanmorgen, 10 december, heeft wethouder Zorg Ton Schroor de zorgcontracten samen met 34 aanbieders beschermd Wonen 18 + ondertekend. Met de ondertekening zijn voor 2015 goede afspraken gemaakt voor circa 950 inwoners van de provincie die wonen in een beschermde leefomgeving met toezicht en begeleiding.

De ondertekening is geldig voor één jaar en vormt de laatste stap van de inkoopprocedure beschermd Wonen, die in oktober is gestart.

Inkoop
De gemeente Groningen is centrumgemeente voor de 23 Groninger gemeenten. Groningen is met ingang van 2015 verantwoordelijk voor een goede uitvoering van het onderdeel beschermd wonen binnen de regio Groningen. De Groningse gemeenten hebben via de inkoopprocedure met de huidige aanbieders afspraken gemaakt om het zorgaanbod beschermd wonen in 2015 te kunnen garanderen. Deze aanbieders is gevraagd om voor 2015 ondersteuning te bieden aan de huidige cliënten en nieuwe cliënten die zich volgend jaar aanmelden.

In 2015 gaat de gemeente Groningen samen met de regiogemeenten, zorgaanbieders, zorgverzekeraars, woningbouwcorporaties en andere betrokkenen in gesprek over de organisatie en toegang van beschermd wonen na 2015.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *