Zwaargewonde man geweldsincident Korreweg overleden | UPDATE 2

naamloos-2525

Groningen – Bij een geweldsincident aan de Korreweg in Groningen is maandagavond een 40-jarige man zonder vaste woonplaats zwaar gewond geraakt. De man is in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij aan zijn verwondingen is overleden.

De politie startte op de plaats van het incident direct een sporenonderzoek. Ook is met diverse omstanders gesproken. Onduidelijk is nog wie verantwoordelijk is voor het incident. Het slachtoffer is van Somalische afkomst. 

Team Grootschalige Opsporing
De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing opgestart. Het team voert vandaag vervolggesprekken met omstanders, doet een buurtonderzoek en gaat verder met sporenonderzoek. Op het lichaam wordt sectie verricht om de doodsoorzaak vast te stellen.

Politie zoekt twee mannen en twee vrouwen
Daarnaast is het team specifiek op zoek naar vier personen waarover door getuigen is gesproken. In de buurt van het slachtoffer zou een groepje van twee mannen en twee vrouwen hebben gestaan. Na het incident zijn ze weggelopen in de richting van winkelcentrum de Beren. De politie komt graag in contact met deze vier personen. Signalementen: twee mannen met een licht getinte huidskleur van 20-25 jaar oud. De kleinste (ongeveer 1.75 m) was gespierd, droeg een donkere jas en een donker shirt met capuchon en had een vol gezicht. De grootste (ongeveer 1.80-1.85) had een normaal postuur, droeg een grijs vest met capuchon en had een wild kapsel. De beide vrouwen worden ook tussen de 20 en 25 jaar geschat en waren ongeveer 1.75 m lang. De ene vrouw had haar donkere haar in een paardenstaart gebonden. De andere vrouw met blond haar droeg opvallend rode lipstick. Voldoet u zelf aan deze omschrijving of weet u wie hier bedoeld worden? Neemt u dan contact op met de politie.

De politie heeft de volgende vragen:

  1. Wie is er op maandagavond 7 april 2014 troffen getuige geweest van het geweldsincident op de Korreweg in Groningen, waarbij een Somalische man (40) om het leven kwam?
  2. Wie (her)kent aan de hand van de signalementen het groepje van vier die rond 21.40 uur op de Korreweg stonden?
  3. Wie heeft het groepje van vier op maandagavond 7 april ook gezien op de Korreweg, zo’n beetje tussen de Singelweg en Eysoniusstraat in?
  4. Wie heeft er gezien dat ze rond 21.40 uur in de richting van de Beren verdwenen?

Getuige? Meld u!
Het geweldsincident gebeurde omstreeks 21:40 uur. Heeft u informatie die van belang kan zijn voor de politie belt u dan met 0900-8844 of vul het tipformulier in op http://www.politie.nl/melden. Wilt u liever anoniem blijven bel dan met het Team Criminele Inlichtingen via 079-3458999 of Meld Misdaad Anoniem (MMA) via 0800-7000.

Opsporing Verzocht
Vanavond besteed Opsporing Verzocht ook aandacht aan dit geweldsincident met fatale afloop. Kijk om 21:30 uur naar Nederland 1.

Foto: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *