Koploperproject Groningen

Groningse bedrijven verzamelen 10 maanden lang resultaten voor milieubewust ondernemen.

De eerste 11 koploperbedrijven in het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) schoven dinsdagochtend 29 oktober aan voor een maatschappelijk verantwoord ‘startontbijt’. Koploper grand café de Drie Gezusters aan de Grote Markt verrast de deelnemers met een speciaal samengesteld menu. Wethouder Glimina Chakor van de gemeente Groningen verrichtte de feestelijke opening. De koplopers verbinden en verdiepen zich een jaar lang in het MVO en werpen een blik in de toekomst met het koploperteam.

Deelnemers
De Koplopergroep in Groningen bestaat uit de volgende deelnemers: Maripaan Groep (Jumbo supermarkten), Brandmore premiums en merchandise, Sushi restaurant IMONO, Alfa Accountants en Adviseurs, Hotel Prinsenhof, SKSG kinderopvang, Bax bierbrouwerij, Werken Metzorg, Albert Heijn Hoogkerk, Grand Café de Drie Gezusters en FC Groningen.

Workshops
Tijdens het project van ongeveer 10 maanden gaan de koplopers praktisch en strategisch aan de slag met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. In inspirerende en ontspannen workshops delen de koplopers de resultaten van een grondige één op één doorlichting en van de milieubarometer. Deze inzichten vertalen ze naar duurzame ambities en actieplannen. De eindresultaten worden gecommuniceerd tijdens het Koplopersymposium, dat toegankelijk is voor een breed publiek. Ondernemers in de regio krijgen daardoor rechtstreeks toegang tot de opgedane kennis, innovaties en opbrengsten van de koploperbedrijven.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *