Nogmaals onderzoek Waldeck-Pyrmontstraat

KusterMorgen, donderdag 7 februari doet de politie weer onderzoek in de woning aan de Waldeck-Pyrmontstraat in Groningen. Op vrijdagavond 18 januari woedde er een brand in het huis. Bij de bluswerkzaamheden werd het levenloze lichaam van de 71-jarige bewoner aangetroffen. Uit onderzoek werd duidelijk dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. Diezelfde middag werd in een woning aan de Oliemuldersweg in de stad het lichaam van de 66-jarige bewoonster, Gudrun Küster aangetroffen. Ook zij bleek geen natuurlijke dood te zijn gestorven.

Verdachte in beide zaken blijft langer vast zitten
In de nacht van vrijdag 18 januari op zaterdag 19 januari werd een 37-jarige Groninger aangehouden vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij de dood van Küster. Gaandeweg het onderzoek werd duidelijk dat hij ook verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van de 71-jarige man. Afgelopen weken werd de verdachte voor beide zaken voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij werd voor beide zaken in bewaring gesteld. Dat betekent dat de verdachte langer vast blijft zitten.

Onderzoek woning Waldeck-Pyrmontstraat
Door nieuwe inzichten en informatie uit het politieonderzoek en het buurtonderzoek gaat de politie aanstaande donderdag nogmaals de woning onderzoeken. Er wordt ongeveer 15 meter aan beide zijden van de woning met behulp van afzetlint afgezet. Er worden grote schermen geplaatst zodat het zicht van eventueel publiek ontnomen wordt. Omwonenden worden woensdag persoonlijk benaderd door de buurtagent. Deze zal de bewoners van de omliggende huizen inlichten over het onderzoek.

Bron en foto: Politie Groningen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Nogmaals onderzoek Waldeck-Pyrmontstraat

  1. Pingback: Tweede verdachte aangehouden in zaak dubbele moord - JouwStadJouwStad | Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *