Man aangehouden op verdenking bommelding

bommelding rechtbank-7826De politie hield woensdagmorgen een man aan die wordt verdacht van het doen van de bommelding op dinsdag 15 april bij de Rechtbank in Groningen. 

Na een telefonische bommelding zijn vorige week dinsdag de Rechtbank aan het Guyotplein en de directe omgeving ontruimd. Volgens de melding was er in een vuilniscontainer een bom gelegd die om 10.30 uur zou ontploffen. Nadat er niets was ontploft werd later in een vuilniswagentje van de gemeente, waarmee omstreeks het tijdstip van de melding vuilniscontainers bij de Rechtbank waren geleegd, een verdacht pakketje aangetroffen. Het pakketje is onschadelijk gemaakt door de EOD.

De politie is direct gestart met een onderzoek naar de melder. Dit onderzoek richtte zich vooral op het telefoontje. Woensdagmorgen is een 37-jarige inwoner van Groningen in zijn woning aangehouden. De man wordt er van verdacht de bommelding te hebben gedaan. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

De man wordt de komende dagen uitgebreid verhoord. Op dit moment kan de politie daarover nog niets zeggen. Ook over de inhoud van het aangetroffen verdacht pakketje kan de politie nog niets zeggen.

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten, Rechtbank met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *